Om Transporteca

Hvem er vi?

Transporteca er grunnlagt av erfarne ledere fra A.P. Møller-Mærsk, og har som formål å forbedre kjøpsopplevelsen for virksomheter på jakt etter transportløsninger.

Vi vil tilby en portal hvor kundene raskt kan få oversikt over alle de tilgjengelige transportløsningene og deretter velge den løsningen som best dekker deres spesifikke behov. Deretter skal det være både raskt og enkelt å betale for den valgte løsningen.

Jeg heter Morten og er opphavsmannen bak Transporteca. Jeg valgte å forfølge min drøm som gründer i 2012, etter 12 år i A.P. Møller – Mærsk, hvorav 8 år i utlandet. Jeg har hatt en del seniorroller i Mærsk, primært innenfor logistikkdivisjonen i både Asia og Europa.

Fra 2007 til 2010 var jeg operasjonssjef for Damco i Sydasien, hvor jeg hadde gleden av å lede et logistikkteam på 300 medarbeidere, og var ansvarlig for transportomkostninger i omegnen av 400 millioner kroner årlig. Deretter overtok jeg ansvaret for det globale salget til Damcos største kunder innenfor teknologisektoren, som genererte omsetning på mer enn 900 millioner kroner i året.

Tidlig i min karriere fikk jeg erfaring innen Human Resources, med ansvaret for A.P. Møller – Mærsks internasjonale trainee-utdannelse, MISE, med 250 deltakere fra 67 land.

Akademisk har jeg bakgrunn innenfor handel og økonomi, med to HD-utdannelser fra Københavns Handelshøjskole – en i utenrikshandel og en i finansiering. I tillegg har jeg vært en del av Mærsk International Shipping Education og supplert med ledelses- og salgstrening underveis i min karriere.

Mitt navn er Thorsten og jeg har vært i shipping- og logistikkbransjen i snart 15 år. De ni årene brukte jeg hos Maersk Line, i forskjellige ledende stillinger innenfor operasjon, salg og strategi.

Der oppnådde jeg stor erfaring med design, operasjon og optimering av globale nettverk for containerrederier. Jeg er sertifisert som sort-belte innenfor LEAN Six-Sigma og har arbeidet mye som konsulent med prosess-optimering i shippingfirmaer som spesiale.

Jeg er opprinnelig shippingutdannet hos A.P. Møller – Mærsk. I 2007 ble jeg ferdig med en HD i Organisation fra Handelshøjskolen i København, som i 2009 ble supplert med en fulltids-MBA fra IMD i Sveits. Jeg har tidligere laget et annet startup i shippingbransjen og har i mange år vært aktiv investor i vindmøller.