Incoterm hurtigguide

EXW handelsvilkår forklart

Hurtigguiden nedenfor forklarer hva det betyr å handle på EXW handelsvilkår, inkludert når risikoen, kostnaden og eierskapet overføres fra selger til kjøper.

 

En rekke handelsvilkår er definert innen internasjonal handel, også kjent som Incoterms. Utviklingen av disse 11 Incotermene har utvilsomt vært et smart trekk, da de gir oss en internasjonal standard på handelsvilkår. Med andre ord vet vi, på grunn av incotermene, alltid nøyaktig hvem som må betale for hva i en gitt handel.

EXW eller Ex Works er et av disse handelsbegrepene, som definerer nøyaktig når eierskap, risiko og kostnaden for et produkt overføres fra en selger til en kjøper i internasjonal handel.

Når du samtykker i å handle på EXW handelsvilkår, overføres eierskapet til et produkt på adressen til selgeren. Dette gjør deg ansvarlig for alle trinn i transportprosessen.

EXW hurtigguide

I denne videoen forklarer Transportecas grunnlegger og administrerende direktør, Morten Laerkholm, det viktigste ved handel på EXW handelsvilkår.

I praksis betyr dette at når du velger EXW handelsvilkår på Transporteca, inkluderer prisene du ser på skjermen alle transportkostnader fra avsenders adresse i avsenderlandet til din adresse i mottakerlandet. Dette inkluderer opphenting av varene, lokale avgifter, sjøfrakt / flyfrakt / jernbane, lokale kostnader ved destinasjonen og levering. Det inkluderer også eksportklaringen i avsenderlandet og importtollklaringen i mottakerlandet – og gir deg dermed en fullstendig oversikt over din totale transportkostnader.

For mer informasjon om EXW handelsvilkår, sjekk ut vårt innlegg på hva du bør være oppmerksom på når du velger mellom FOB og EXW. EXW uten opphenting kan være en fordelaktig importløsning for deg hvis leverandøren er villig til å håndtere lokal transport.

Har du ytterligere spørsmål, vennligst kontakt oss på chat, email eller telefon.