Incoterm hurtigguide

CFR Handelsvilkår Forklart

Hva betyr det å handle på CFR handelsvilkår? Fortsett å lese for å finne ut. Denne CFR-hurtigguiden klargjør betydningen av CFR og angir de juridiske forpliktelsene til selger og kjøper når de handler på CFR handelsvilkår.

 

I internasjonal handel er det inngått en rekke handelsvilkår (incoterms) av nesten alle land i verden. Disse fungerer som juridiske kontrakter mellom selger og kjøper, og angir ansvar og forpliktelser til kjøper og selger i en gitt handel. Dette vanlige settet av regler har utvilsomt vært et smart trekk, da dette betyr at det alltid er klart nøyaktig hvem som er ansvarlig for hver enkelt del av transporten til enhver tid i transportprosessen.

CFR – forkortelse for ‘Cost and Freight’ – er et internasjonal handelsvilkår som definerer nøyaktig når kostnad, risiko og eierskap av et produkt overføres fra selger til kjøper. For CFR spesifikt overføres eierskapet til kjøperen på havnen, flyplassen eller terminalen i mottakerlandet når produktet blir losset fra fartøyet, flyet eller toget.

I praksis betyr dette at selger må betale de kostnadene og den frakten som er nødvendige for å bringe varene til den angitte havnen, flyplassen eller terminalen (avhengig av transportform) i mottakerlandet, og når varene forlater skipet eller losses av flyet eller toget på flyplassen eller terminalen overføres risikoen, samt eventuelle tilleggskostnader, til kjøperen. Videre krever CFR handelsvilkår at selger tollklarerer varene for eksport.

CFR hurtigguide

I denne videoen oppsummerer Transportecas grunnlegger og administrerende direktør, Morten Lærkholm, de grunnleggende aspektene ved handel på CFR handelsvilkår.

Når du bestiller transporten din online på Transporteca, og velger CFR fraktalternativet vil transportprisen du ser online inkludere alle kostnader fra adressen din i avsenderlandet til havnen, flyplassen eller terminalen i mottakerlandet. Foruten hele transporten inkluderer den også eksportklaringen i ditt land.

For mer informasjon om de internasjonale handelsvilkårene, finn vårt innlegg om emnet her, eller se våre andre Incoterms hurtigeguider nederst på siden.

Ta kontakt med oss ​​på chat, e-post eller telefon, hvis du har andre spørsmål.