Incoterm hurtigguide

FOB handelsvilkår forklart

Incotermene er utviklet for å avklare hvem som er ansvarlig for de ulike oppgavene, kostnadene og risikoen som er involvert i internasjonal handel. I denne raske veiledningen vil vi fokusere på FOB handelsvilkår, og forklare hva de betyr for deg som importør.

 

I internasjonal handel har en rekke internasjonale handelsvilkår blitt avtalt, også kalt Incoterms. På grunn av disse 11 Incotermene er det alltid helt klart for både selger og kjøper hvem som vil være ansvarlig og betale for de syv delene av transportprosessen – uansett hvilken del av verden du handler med.

FOB eller Free on Board er et internasjonalt handelsvilkår som definerer nøyaktig når kostnaden, eierskapet og risikoen for et produkt overføres fra selger til kjøper. For FOB skjer overføring av disse forpliktelsene fra selger til kjøper på det tidspunktet produktet lastes ombord på skipet, flyet eller toget på havnen, flyplassen eller terminalen, som avtalt i kontrakten mellom selger og kjøper.

FOB hurtigguide

I denne videoen forklarer Transportecas grunnlegger og administrerende direktør, Morten Lærkholm, grunnlaget for handel på FOB handelsvilkår.

Dette betyr at når du velger FOB-fraktalternativet på Transporteca, vil prisen du får på skjermen inkludere alt fra havnen, flyplassen eller terminalen i avsenderlandet til den angitte leveringsadressen i mottakerlandet. Dette inkluderer alle transportkostnader, samt eventuelle kostnader forbundet med importklarering ved destinasjon.

Ved å legge sammen kostnadene fra leverandøren og transportkostnadene fra Transporteca, kan du enkelt beregne din totale fraktkostnad.

For mer informasjon om de vanligste handelsvilkårene, se vårt innlegg på Incoterms. Du er også hjertelig velkommen til å kontakte oss via e-post, telefon eller chat – vi er klare til å svare på eventuelle spørsmål du måtte ha.