5 Vigtige ting du skal huske

Varer fra Kina

Når du skal ha varer fra Kina til Norge, så er det noen ting du skal være sikker på at er i orden, så du ikke får masse ekstra omkostninger.

Handel med fabrikken i Kina – ikke en mellommann!

Kina er kjent for mellomledd, mellommenn og alt for mange ting som ligger i mellom deg som kjøper og din leverandør (fabrikken). En rask måte å spare penger på, er å handle direkte med leverandøren og skjære vekk mellommannen.

Varer fra kina? Få vareprøver før du kjøper

Kina og kvalitet henger ikke alltid sammen, så hvis du skal unngå varer av dårlig, eller svært svingende kvalitet, så er det alltid en god ide å få vareprøver hjem fra Kina før du legger inn din endelige bestilling.

Reis dit, hvis du kan!

Et skritt opp fra å få vareprøvene tilsendt, er å ta en tur til Kina for å selv se hvor dine varer skal produseres. Det koster selvfølgelig ekstra på kort sikt, men hvis du skal ha produsert et stort parti gods, vil det typisk lønne seg i det lange løp.

Du sikrer deg at kvaliteten er slik du gjerne vil ha den, og du kan samtidig se om din kontakt er direkte fra fabrikken (altså at han ikke er en mellommann) – to fluer i en smekk.

Varer fra Kina til Norge

Stå alltid for transporten selv; pass på fraktfellen

Det kan godt være at prisen på godset/varene er billig (noen ganger også litt for billig), men så vil de i Kina også ofte gjerne stå for frakten. I utgangspunktet høres det helt OK ut, men ofte er det også der de tjener pengene sine. Spesielt i Kina er de gode til å lokke oss inn i det som heter fraktfellen. Hvis du vil utenom den (og spare penger), så skal du altså stå for transporten selv.

Lag en kjøpsavtale, husk å avtale handelsbetingelser (FOB eller Ex-works)

Hvis du skal være helt dekket, så skal du handle på handelsbetingelser, hvor det ikke kan komme på ekstra omkostninger underveis.