3 Gode Råd Som Kan Spare Deg for Penger

Frakt fra Kina

Frakt fra Kina behøver ikke være komplisert. Gjør man noen overveielser om valg av fraktløsning og fraktfirma før man bestiller, unngår man ubehagelige overraskelser og risiko for forsinkelser. I denne artikkelen gjennomgår vi de viktigste elementene.

1. Sjøfrakt eller luftfrakt fra Kina?

De tre primære forskjellene på sjøfrakt og luftfrakt er hastighet, pris og miljø. Fra dør-til-dør skal du forvente at import fra Kina tar 35-40 dager med sjøfrakt og opp til 10 dager med luftfrakt.

Benytter du luftfrakt, beregnes prisen ut fra vekten på din forsendelse. Benytter du sjøfrakt, beregnes prisen av volumet (kubikkmeter). Har du for eksempel en forsendelse som tar 3 kubikkmeter, skal du forvente at luftfrakten er 10-15 ganger dyrere enn sjøfrakt.

Fragt fra Kina til Danmark

Miljøet belastes vidt forskjellig av sjøfrakt og luftfrakt. For eksempel, 200 kilo med gods transportert fra Kina til Norge belaster miljøet cirka 20 ganger mer når det skal sendes med fly enn med skip.

2. Hvem skal man velge?

Når du har besluttet transportform, skal du velge hvem som skal stå for din fraktløsning. Som så ofte, er pris og kvalitet viktige å overveie.

Mange speditører tilbyr frakt fra Kina, men det kan være stor forskjell på fraktprisen. Det kan være vanskelig å få opplyst en komplett pris, derfor skuffes mange av uventede omkostninger før før varene. For å sammenligne priser, er det viktig å få en all-in-pris, med garanti for at det ikke kommer ytterligere omkostninger.

Kjenner man ikke speditøren, er det vanskelig å vurdere kvaliteten Det beste rådet er å forholde seg til hva andre kunder har hatt av erfaringer.

Når du handler med utlandet, skal du være oppmerksom på at det er forskjellige regler for handel med EU-land, og land utenfor EU (3. land). Du skal være oppmerksom på at import og eksport av bestemte varer, krever spesiell tillatelse.

3. Hva skal man være oppmerksom på?

Det er fristende å la produsenten stå for frakt fra Kina til Norge. Problemet med denne løsningen er at det ofte kommer uventede omkostninger før du får levert varene dine, og disse overstiger ofte fraktprisen hvis du selv hadde bestilt. Les mer om transportfellen her.

Vår anbefaling er derfor å kjøpe frakt fra Kina på enten FOB eller EXW handelsbetingelser. Hvis du vil være helt sikker på å unngå uventede omkostninger i Norge, så skal du sikre deg en all-in pris.

Frakt fra Kina

Speditøren opplyser ofte transittider til den nærmeste havnen. Dermed blir mange skuffet når de finner ut at de får levert deres frakt senere enn de hadde forventet, da tollbehandling og utbringing tar ytterligere tid.

Frakt fra Kina med Transporteca

Her på portalen kan du sammenligne og bestille fraktløsninger fra Kina. Vi viser utelukkende all-in priser. Derfor tilbyr vi også en prisgaranti, så du ikke risikerer uventede omkostninger.

De transittider du finner på transporteca.no er beregnet helt frem til levering ved din dør, inklusiv tollbehandling. Så er de sikret en leveringsdato du kan regne med. Vi har screenet alle de speditørene som tilbyr frakt fra Kina på Transporteca, så du er sikker på å få en god service. På Transporteca kan du bestille med det samme. Det gjør at fraktfirmaet kan gå i gang med arbeidet med det samme, og du ikke behøver å vente på tilbud og dermed risikere at varene dine blir forsinket.

Hva sier kundene?

Da MOD skulle importere 350 dresser fra Sydkina, bestilte de transport på Transporteca. Robert Esterajher, Medstifter av MOD sier:

«Da vi søkte på Transporteca, fikk vi en pris som lå 30% under det vi pleide å betale. Teamet bak Transporteca har god kjennskap til Kina, så vi følte oss i trygge hender. Nå bruker vi Transporteca, hver gang vi har import fra Kina.»